Waar wordt mijn domeinnaam geregistreerd?

Uw domeinnaam wordt geregistreerd bij een zogenaamde registrar.

Een registrar is een gecertificeerde partij die domeinnamen uitgeeft aan Internet providers, zoals DutchNet. Alleen registrars mogen aanpassingen doen in de centrale database waar alle domeinnamen ter wereld geregistreerd staan. Vroeger was Network Solutions de enige registrar, maar tegenwoordig zijn er meerdere bedrijven gecertificeerd. DotSter en de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) zijn twee van de registrars waarbij DutchNet als volledig deelnemer is aangesloten en deze voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en kwaliteitseisen.