De Open BaseDir restrictions zijn ingesteld om de bestandsbeveiliging van de server en de websites te vergroten.
Door de instelling van de open basedir restricties wordt voorkomen dat alle klant sites besmet raken wanneer er toevallig iemand erin slaagt om een site te hacken. Door middel van het gebruik van deze open basedir setting wordt in dat geval alleen de gehackte site besmet, en niet ook alle overige sites.

De OpenBaseDir Restrictions waarschuwing is middels een php.ini bestand dat in de httpdocs map van de betreffende domeinnaam opgeslagen dient te worden op te lossen.
In het php.ini bestand dient dan te komen te staan:

php_admin_value open_basedir "directory"
waarbij "directory" vervangen dient te worden door het volledige path naar het script bijvoorbeeld

php_admin_value open_basedir /var/www/vhosts/domeinnaam/httpdocs/

let op dat het path eindigt met een /

meerdere directories kunnen opgegeven worden door deze te scheiden met behulp van een dubbele punt